Welke zorgverzekeraar kies jij?

Gelukkig hoef je je niet dagelijks te bekommeren om je zorgverzekering. Neem eens per jaar je pakket door. En doe dat nu.

Meer dan een miljoen mensen switchen jaarlijks van zorgverzekering. Ook als je niet switcht kun je onaangename verrassingen voorkomen. Want zorgverzekeraars kunnen de voorwaarden veranderen.

De tips van Kinesis:

● Wil je graag dat jouw behandelingen bij Kinesis worden vergoed door jouw zorgverzekeraar?
Kies dan niet voor een aanvullend pakket van CZ en haar labels (Just, Ohra en Nationale Nederlanden).
Hiermee hebben wij geen contract afgesloten. Wel met alle andere zorgverzekeraars.
● Onze beroepsvereniging heeft een handige checklist gepubliceerd met alle ins en outs voor het kiezen van een zorgverzekering.
● Check ook onze eigen kostenpagina. Daar geven we je zoveel mogelijk inzicht in wat je kunt verwachten. We weten niet altijd wat fysiotherapie gaat kosten. Wat wij wel weten is dat fysiotherapie vaak hogere zorgkosten voorkomt!
● Je kunt tot 1 januari 2022 je zorgverzekering opzeggen en je hebt tot uiterlijk 1 februari 2022 de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.
● Stel jezelf de vraag: wat verwacht ik nodig te hebben als het niet goed gaat komend jaar (verzekering) en wat kan ik doen om te voorkomen dat het mis gaat (investeren in sporten en voeding)?

Basis of ook aanvullend verzekeren?

Ik kies voor een aanvullende verzekering

Bij een aanvullend pakket zijn er grote verschillen tussen de zorgverzekeraars. Sommigen vergoeden 30 behandelingen en anderen maar 6. Uiteraard betaal je minder premie met een minder aanvullend pakket.

Wij declareren de therapieën die onder de aanvullende verzekering vallen rechtstreeks bij de zorgverzekeraar, mits we daar dus een contract mee hebben (zie hierboven).

De behandelingen die vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering maken geen deel uit van het eigen risico.

Ik kies voor een basis verzekering (zonder aanvullende pakketten)

Als je alleen een basisverzekering hebt zonder aanvullende pakketten, dan wordt fysiotherapie alleen vergoed bij een specifieke aandoening of na een operatie en pas na de 20e behandeling.

Bij vergoeding vanuit de basisverzekering wordt het eigen risico wel aangesproken. Houd er rekening mee dat het eigen risico per kalenderjaar in rekening wordt gebracht door de zorgverzekeraar.

Heb je geen aanvullend pakket afgesloten dan ontvang je een nota van ons en daarbij gelden deze tarieven.

Ik ben nog geen 18 jaar

Voor kinderen is fysiotherapie goed geregeld. Vanuit de Basisverzekering worden er 18 behandelingen per jaar vergoed, 9 behandelingen per indicatie (behandelingstraject), bij ontoereikend resultaat maximaal 9 behandelingen extra.

Wat er nieuw is bij de zorgverzekeraar die wij het meeste zien: Menzis

Verwacht je in 2022 een operatie te ondergaan of heb je fysiotherapie nodig bij een specifieke aandoening dan vergoedt de Menzis als enige zorgverzekeraar in Nederland de eerste 20 behandelingen als je een aanvullend pakket hebt afgesloten. Ook nieuw is de vergoeding bij Menzis na een ongeval, hierbij worden maximaal 16 behandelingen vergoedt. Om voor vergoeding in aanmerking te komen heb je goedkeuring nodig van de Menzis.

Menzis heeft echter wel behoorlijk gesneden in de aanvullende pakketten.
Pakket 1 gaat van 9 te vergoeden behandelingen in 2021 naar 6 in 2022.
Pakket 2: van 18 behandelingen in 2021 naar 12 in 2022
Pakket 3: van 32 behandelingen in 2021 naar 20 in 2022

Wat kost jouw preventieve zorgaanpak?

Je kunt natuurlijk bij ons terecht als je problemen hebt met bewegen. Maar ons hele team is er van overtuigd dat je lekkerder in je vel zit en minder snel klachten ontwikkelt als je preventief aan de slag gaat. Voorkomen is immers beter dan genezen. Daarom kun je ook bij ons terecht voor bootcamp en personal training. Eventueel in combinatie met een bezoek aan onze diëtist.

Zorgverzekeraars vergoeden preventieve maatregelen meestal niet. Hoeveel is jouw gezondheid je waard? Maak ook een plan om fit te blijven! Ook daarover denken we graag met je mee. ‘Het hele dorp fit’ daar gaan we voor.

Terugblikken en vooruitkijken

Femke, Iris, Marjon, Ka Ho, Eline, Jelle, Anouska en natuurlijk ook onze avontuurlijke Xander, wij kijken met dankbaarheid terug naar het afgelopen jaar. We konden veel wél doen en we zijn dankbaar voor al het vertrouwen dat jullie in ons hadden. Daarom kijken we vol goede moed uit naar het komende jaar.

We wensen jullie allemaal een fit jaar en gezellige dagen.