gym voor ouderen sporten in peize drenthe

  • Otago oefenprogramma
  • Beenspieren sterker maken
  • Evenwicht verbeteren
  • Kans op vallen verminderen

Wil je steviger op je benen staan tijdens de dagelijkse activiteiten? Dan is het Otago oefenprogramma echt iets voor jou! Je kracht en evenwicht zal snel verbeteren waardoor de kans dat je valt afneemt.

Je dagelijkse activiteiten met vertrouwen tegemoet.

Uiteraard wil je zo lang mogelijk actief blijven en zelfstandig wonen. Maar als je ouder wordt, worden je dagelijkse activiteiten misschien wat lastiger. Merk je bijvoorbeeld dat je weleens moeite hebt met het opstaan uit een stoel of regelmatig je evenwicht verliest? Met het effectief bewezen Otago oefenprogramma kun je je spierkracht enorm verbeteren. De kans om te vallen wordt daarmee aanzienlijk kleiner. Na afronding van het Otago oefenprogramma ervaren deelnemers meer zekerheid in het uitvoeren van de dagelijkse activiteiten.

Ervaring Otago

‘Ik voel mij echt veel zekerder op de been. Ik merk dat ik minder angst heb om te vallen, makkelijker de trap op loop en een boodschapje haal. Ik vind het ook zo fijn dat er echt wordt gekeken naar wat ik persoonlijk aan kan.’ (E.H.A. Fransen, deelnemer Otago)

Hoe ziet het programma eruit?

Kinesis organiseert het Otago programma in groepsverband. Het is een wetenschappelijk onderbouwt oefenprogramma speciaal ontwikkeld om de kans op vallen te verminderen. Gedurende tien weken train je eens per week onder begeleiding van onze gecertificeerd Otago therapeut. Je doet verschillende oefeningen die je beenspieren sterker maken en je evenwicht verbeteren. Langzaam worden de oefeningen steeds uitdagender. Ook krijg je een aantal oefeningen op maat die je thuis, drie keer per week doet. Hiervoor krijg je een activiteitenboek met instructies en krijg je een persoonlijk wandelschema.

Kan ik dit programma ook individueel volgen?

Ja, dat kan. De gecertificeerd Otago therapeut komt dan bij je thuis langs om de oefeningen door te nemen en je krijgt een persoonlijk oefenprogramma.

Kosten Otago

Het groepsprogramma van tien weken kost 180 euro en wordt door diverse zorgverzekeraars (deels) vergoed.

Opgeven voor Otago

Wat fijn dat je geïnteresseerd bent in Otago. Je kunt ons bellen of mailen voor meer informatie. Ook kun je langs komen voor meer informatie, op een ochtend is dan het beste tussen 10:00 en 11:00 uur.
Aanmelden of overleg met ons 050-5032996