zwem je fit fysiotherapie in het water in peize

  • Training voor of na een operatie (bijv. nieuwe knie of heup)
  • Bij reuma of chronische gewrichtsklachten
  • Onder begeleiding van een fysiotherapeut
  • In Sportcentrum de Hullen in Roden (evt. ook in Zomerbad Peize)

Voel je zo licht als een veertje

Je voelt je lichter en ervaart meer bewegingsvrijheid in het water. Doordat het water je deels draagt worden de gewrichten minder belast.

Spieren trainen bij gewrichtsklachten

Hydrotherapie is een fijne manier om je spieren te trainen, met name bij:

  • chronische gewrichtsklachten
  • reumatische klachten
  • revalidatie na een operatie zoals een nieuwe knie of heup

Bewegen in het water is minder belastend voor je gewrichten en zeer goed voor het opbouwen van spierkracht, conditie en balans. We trainen juist de spieren die je in het dagelijks leven nodig hebt om beter te kunnen bewegen.

Programma met pit

Hydrotherapie klinkt misschien als een ontspannende activiteit, maar we gaan wel echt lekker aan de slag. Je bent zeker 30 minuten bezig met de oefeningen nadat je al 15 minuten hebt ingezwommen.

Begeleiding door fysiotherapeut

In het zwembad word je begeleid door fysiotherapeut Femke of Iris. Zij maken een afwisselend en opbouwend trainingsprogramma en begeleiden de oefeningen. 

Gewrichtsklachten en een ongezond lichaamsgewicht versterken elkaar. Wil je eventueel ook begeleiding door een diëtist? Informeer dan gerust naar de meerprijs.

Locatie en kosten

We trainen in Sportcentrum de Hullen in Roden. Wanneer mogelijk evt. ook in Zomerbad Peize. Je kunt op ieder moment instromen. 

We werken met betaalperiodes van vier maanden. Na die vier maanden loopt de betaling automatisch door, tenzij je schriftelijk hebt opgezegd. Je vindt de actuele prijzen in het kostenoverzicht

Entreekaarten zwembad
Je hoeft voor het binnenbad geen zwembadkaartje te kopen.

In het zomerbad maken veel deelnemers gebruik van een zwemabonnement. Heb je geen abonnement, dan koop je een toegangskaartje bij de entree.

Afhankelijk van het behandelplan kan de zorgverzekeraar (voor een deel) ook de kosten vergoeden.

Opgeven voor Hydro Fit

Ben je nieuwsgierig of fysiotherapie in het water jou ook kan helpen om beter te bewegen? Wil je revalideren in een kleine groep, onder begeleiding van een fysiotherapeut? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

Aanmelden of overleg met ons 050-5032996