zwem je fit fysiotherapie in het water in peize

  • Zomers in Zomerbad Peize, rest van het jaar in Sportcentrum de Hullen in Roden
  • Bij chronische en/of reumatische (gewrichts)klachten
  • Training na (maar ook voor) een operatie (bv nieuwe knie of heup)
  • Onder begeleiding van een fysiotherapeut

Voel je zo licht als een veertje tijdens het sporten!

Net als eerdere seizoenen geven we zomers hydrotherapie trainingen in Zomerbad Peize, onder begeleiding van onze therapeuten Femke en/of Iris. Vanaf september (wanneer het Zomerbad is gesloten) geven onze therapeuten dezelfde lessen in het binnenbad van Sportcentrum De Hullen in Roden. Bewegen in het water is minder belastend voor je gewrichten. Voel je zo licht als een veertje.

Train de spieren voor sterkere gewrichten, conditie en balans

Hydrotherapie, revalideren in het water, is een fijne manier om te trainen na een operatie (bv nieuwe knie of heup), bij chronische en/of reumatische klachten. Bewegen in het water is minder belastend voor je gewrichten en zeer goed voor het opbouwen van spierkracht, conditie en balans. We trainen juist de spieren die je in het dagelijks leven nodig hebt om pijnvrij te kunnen bewegen.

Licht bewegen met pit

Hydrotherapie klinkt misschien als een ontspannende activiteit, maar we gaan wel echt lekker aan de slag. De fysiotherapeuten zetten (voor iedereen individueel) een trainingsprogramma, waarmee we zeker 30 minuten bezig zijn + 15 minuten ‘inzwemmen’. Steeds wat andere oefeningen en materialen, om een gevarieerd en opbouwend programma neer te kunnen zetten.

Locatie en kosten

Zomers in Zomerbad Peize, rest van het jaar in Sportcentrum de Hullen in Roden. Kosten zijn 10,- per keer. Dit is exclusief de kosten van een zwembadkaartje. In Roden komt dat op 2,50 extra. Afhankelijk van het behandelplan kan de zorgverzekeraar (voor een deel) ook de kosten vergoeden.

Wil je eventueel ook begeleiding door een diëtist? Informeer dan gerust naar de meerprijs.

Opgeven voor Hydro fit

Wil je ook pijnvrij bewegen? Revalideren in een kleine groep, met je eigen programma, onder begeleiding van een fysiotherapeut? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

Aanmelden of overleg met ons 050-5032996